torsdag 26 januari 2012

Trendspaning: Albin Wessmans biffstek med lök... många olika lök

Här är bronsmedaljören Albin Wessmans Svenska biffstek med lök. Punkt. Det stack ut bland alla långa receptnamn. Och när vi träffade Albin dagen före Årets kock sa han också att han gärna gör just så:
- Jag tar en enkel standardrätt och presenterar och lagar den på ett nytt, modernt sätt.

Det är nog också den största trenden inom restaurang just nu att förenkla och laga gamla klassiker. Gärna med en modern twist men ändå enklare.

Albin har stekt biffen endast till 52 grader, ganska röd och serverad med vårlök, lite asiatisk touch. Den serveras på en liten separat snygg skärbräda. Alla de olika lökarna är tillagade på sitt sätt: vitlöken är först kokt i smör (mums) och sedan friterad frasig. Sedan en syrad syltlök (detta ska jag odla i sommar) i ättika och socker, samt slutligen en bakad silverlök som är snyggt stekt på kanten bara. Ovanpå vattenkrasse.

Potatismoset är gjort på mandelpotatis och en husmorsfavorit grandbarksost! Den har en riktigt skoglig sådär nästan lite möglig smak, något att testa. Den är från Jurss mejerier och finns på NK Saluhall. Vi hade den på julbordet, succé.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen