söndag 25 oktober 2009

Gröna tomater

Gröna tomater - tomater verkar vara grundkurs A i trädgård och det som alla är kärast i att odla - inte undra på när de är så goda hemodlade och så nyttiga - men när det som i år tar tid för tomaterna att mogna och många av dem bara går till grönt, vad gör man då? Ja en väldigt god marmelad går att göra på gröna tomater. Men gör samma sak men krydda med curry, färsk ingefära och lite färsk chili - och du har en fantastisk chutney! Den kan ätas som ketchup. Marmeladen smakar ungefär som krusbärsmarmelad.

MARMELAD el CHUTNEY
Sätt på diskmaskinen med glasburkar så att de är färdiga när marmeladen är klar (ca 20 min)
1 kg gröna tomater
4 dl socker
1/2 del vatten
Flå tomaterna - doppa dem i kokande vatten tills de spricker, spola i kallt vatten och ta av skalen
Skär tomaterna i bitar
Koka dem i lite vatten tills de är väl mosiga
Tillsätt sockret och rör tills det är löst
Skumma
Tillsätt 1/2 kryddmått natriumbensoat utrört i lite marmelad
Häll omedelbart på varma burkar och paraffinera (se nedan) direkt

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen