söndag 25 oktober 2009


Halv åtta hos mig är över och jag är glad och lycklig över hur husmodern framställdes i etermedia! Det var kul att bjuda på sig själv inklusive upphasade tröjor och ofärdiga dörrar.

Min mat såg smaskig ut och recepten finns på med fina bilder! Grymt krångliga recept (förutom efterrätten) så gör det bara när ni har tid och ska bjuda fint! Det framkom inte riktigt i rutan men favoriten för kvällen var min kaka till köttet på rotselleri, aubergine, svensk gårdsost roquefort style och päron! Den hittade jag på själv. Perfekt till hjort och går nog bra till nötkött också.

Alla kryddor i programmet var hemodlade och det var ju vår så den enda grönsaken som var klar i landet var rädisorna som jag lade på timbalen i rosa.

TIMBALER - ni som med mina medkollegor inte vet vad en timbal är ombeds genast läsa min gud inom krånglig, långsam matlagning, den saknade TORE WRETMAN - han gör mycket timbaler! De hör hemma i det gamla franska gourmetköket och är ett kul sätt att piffa till en grönsak, fisk eller skaldjur! Jag kom själv på att man kan dela den i två delar med en slickepott (som ni kanske såg i tv) och lägga en sparris i botten.

Desirée, jag tackar för utläggningen om poängen - jag vet att du tänkte noga. Min mormor hade dock vänt sig i graven angående dukningen! Det var hennes handmålade tabletter, handgjorda saltkar, tallrikar inköpta i provence just för detta, handfärgade servetter, ärvda glas och silverbestick, mina hemodlade rosa tulpaner, allt i matchande rosa & lila!! Du som är piffetjej! Och jag hade åkt upp till Sthlm för att hämta alla delarna till servisen speciellt för detta! Jag hade dessutom provdukat 2 ggr med en jury som ansåg att bordet är så snyggt så det inte skulle vara en duk. Så DÄR är jag INTE med dig! Jag hade själv gett min dukning en tiopoängare. Och underhållning tycker jag inte ska ingå i poängen eftersom alla inte hade underhållning - det är ju ett matprogram! Av allt att döma ångrade du dig lite senare också : )) Lite chockad är jag fortfarande över din poäng eftersom du var så översvallande positiv - men så är livet, you can't win'em all.

Jag är iallafall glad över att allt var så 1. KUL 2. FINT och 3. SNÄLLT i tv! Hola - vad kul det var att laga mat i tv, man får ju grym mersmak! Jag ska nog börja spela in tv-snuttar och sända på sajten.

3 kommentarer:

Din husmor på nätet sa...

Mina poäng i kväll var satta så här:
Lisas poäng:
1p förrätt, 2p huvudrätt, 2p efterätt, 2p värdskap, 0p dukning, 0p underhållning. Du fick 7 av mig och 8 av Tomas och 8 av Cassius. Jag betyg satte alla lika, du fick mer poäng på maten en tomas men han hadde underhållningen som gav honom det extra poänget. Det är så sjukt svårt att sätta betyg. Jag står för mitt system, men jag önskar endå att du och tomas vunnit ihop :-)
Desiree

Mary sa...

Och så har jag hittat hit!!!

Det råder ingen tvekan, i mina ögon, om att du var bäst kära väninna!! Jag är grymt imponerad av dukningen!! och upplägg. Jag är övertygad om att smakerna var alldeles underbara och jag skall när allt lugnat ner sig, läs sessorna blivit några månader äldre, prova alla rätter!
Det framgick också i rutan att ni hade våldsamt kul vilket är nog så viktigt!!!
kram

Magnus sa...

Kul att bloggen fått en ansiktslyftning. Sen tycker jag att du kommenterar den där Desiree lite väl snällt, ni måste blivit bra polare, själv tyckte jag hon verkade rätt störd och osympatisk från första början. Men smaken är ju olika. Nån gång när jag tagit mig från microträsket ska jag läsa oftare här! Hoppas du har det bra! kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen