söndag 25 oktober 2009

Hjärnpasta

Pasta är min snabbmat. Du kanske tänker att det är onyttigt men det stämmer inte - det beror på hur du tillagar den. Tänk att 1/3 av tallriken ska vara grönsaker. Resten nyttigt fett, bra pasta gjort på durumvete och till detta lite riven parmesan från en fin, ekologisk bit! Och inte bara massa gräddig sås med mest kött i.

LAXPASTA
Har du problem att få i familjen den feta fisken varje vecka? Prova det här. Massa nyttigt för kropp och själ.

Fräs 300 gram rökt lax - ICA SELECTION har just nu en jättefin rökt pastalax. På COOP köper jag rökt lax från Håverud i Dalsland - vi bor ju i väst.
I en annan gryta, fräs en hel tärnad paprika och en stor tärnad morot i 2 msk olivolja. Fräs långsamt så det mjuknar (nyttigheterna i morötter och paprika går inte bort för att man tillagar dem).
Häll på ett par msk tomatpuré och en skvätt vin.
Häll ihop allt och häll på en burk hela tomater samt en liten skvätt grädde.
Hacka purjolök och lägg i färsk, låt koka ett par minuter. Krydda med paprikakrydda och ev en chili om inga barn ska äta. Pressa i en vitlöksklyfta och saften av två citroner. Strö över persilja och svartpeppra med kvarn!
Järn, Omega 3, Vitamin d, vitamin C, karoten, lykopener mm mm

Se nedan hur du kokar pastan till! Ta lite pasta och massa sås.
Detta tar högst 15-20 minuter

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen