söndag 25 oktober 2009

Syltkakor

Kalaset gick bra - fina små rosa papper öppnades försiktigt och sparades till framtida presenter - öppna presenter försiktigt så har du fina papper att använda. Och nu har vi massor av material att pyssla med. 14 barn sprang runt och vi fick köra gående bord i hallen - vilket ju passade barnen perfekt!! De kunde springa runt och springa tillbaka till tallriken, varför ska man ha stolar för?

Min dotter och jag gick upp på morgonen och bakade klassiska småkakor - riktigt härlig nostalgi. Vi gör syltkakor - självklart på ekologiskt, riktigt smör vilket är hemligheten bakom goda småkakor, med vildhallonsylten plockad i hallonfallen i Värmland i somras. Mycket hallon finns det under ett par veckor, får inte missas. De blir EXTRA goda. Vuxna och barn åt kakor i mängder.

SYLTKAKOR
200 g smör
1 dl socker
5 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
pärlsocker, hallonsylt

* Sätt ugnen på 175 grader
* Hacka ihop alla ingredienser (älskar barnen) och krama till en deg.
* Rulla till ca 3 cm rullar, barnen kan rulla egna lite mindre rullar.
* Rulla i pärlsocker runt om
* Låt stå i kylen i ett par timmar
* Ta fram och skär skivor, lägg på plåt
* Tryck fingret i kakorna så att det blir en liten grop och sleva i en liten klick hallonsylt. Det ska gå snabbt, då håller kakorna formen!
* In i ugnen i 10 minuter, lägg sedan på galler

MUMSA!
PS Fler småkakor i rutiga boken fem sorters kakor...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen