söndag 25 oktober 2009

MAT för stressade familjer (och singlar) - ja det var ju något jag hade tänkt skriva mycket om... Ok här kommer ett tips, fler kommer. Exempelvis STORKOK per säsong!

TOMATSÅS big mama
* I juli köper jag typ 20 kg tomater när de är fina och de svenska är billiga (typ 16.90).
* Jag skållar dem (sänk ner i varmt vatten, detta tar lite tid men gör ca 10 i taget) i någon minut tills skalet spricker.
* Lägg dem i ett durkslag under rinnande kallt vatten en stund och sen drar du av skalet
* Koka dem med färska basilikablad (hela), persilja och olivolja i cirka 20 minuter (stor gryta krävs). När den kokat klart tillsätter du cirka 1 msk socker och 1 msk tomatpuré per liter.
* Frys in i glasburkarna som du sparat (se nedan)! Fyll dem dock bara till 80% så de inte spricker. Nu har du en fantastisk tomatsås som du kan tina upp i micron och servera som den är med lite vitlök och mer färsk basilika till pasta, tina och mixa till en soppa som du tillsätter vitlök, vin och grädde till. Samma kan användas som sås till fisk. Du kan använda den som bas till massa variationer på pastasåser med bacon, broccoli, tonfisk, rökt lax, paprika/oliver/sardiner & kapris, skinka, kyckling etc etc eller lägg sista lagret i en lasagne med denna tomatsås och grädde, det blir smaskens! Eller gratinera canneloni i ugn med tomatsåsen. Barnen älskar den! Du får jobba någon timme på sommaren men då har vi ju semester, sen har du säkrat många fredagar under hösten...

1 kommentar:

Din husmor på nätet sa...

Det är en bra grej, var också prövat det ibland. Det gäller att vara disciplinerad dock och laga kycklingen även om ingen äter den eftersom de äter hos en kompis/jobbar sent/är på fotbollsmatch eller annat oplanerat...
Mia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen