söndag 25 oktober 2009

Surströmmingen gör comeback

Surströmming - ja du har väl lärt dig att du ska äta fet fisk två gånger i veckan? Nu är det surströmmingstider, varför inte prova? Vi är ett gäng tjejer som i över 15 års tid ätit surströmming tillsammans. OK... det är några som mest stoppat undan strömmingarna och vi är två som älskar det! Men ändå, det är så grymt trevligt och känns lite udda. Min pappa är från Norrland så vi har alltid ätit hemma och jag gillade det. VÅGA PROVA! Förutom att strömming är nyttig fet fisk, ger själva fermenteringsprocessen nyttiga egenskaper till fisken.

Burken öppnar du företrädelsevis nedsänkt i en hink med vatten - utomhus. Annars kommer det lukta väldigt pikant hemma...

Tillbehören? Mandelpotatis är ett måste, mjukt tunnbröd, hackad röd och gul lök samt den norska bruna mesosten (också extremt nyttig produkt, den görs på vasslen och innehållet massa godbitar från mjölken). För tunnisar kan man ha lite gräddfil på klämman också! MUMS

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen