söndag 25 oktober 2009

* Vårens timbaler på första svenska sparrisen, färska svenska tomater med gräslökssås och granité på mynta och grönt äpple. Underbar havskräfta från Landala fisk.
Denna rätt är komponerad för att passa med druvan Sauvignon Blanc, en Pouilly Fumé

* Kronhjortsbiff Roquar Fetes från Brunsholms säteri i sin sky med rostat vitlökssmör och kaka på svensk eko rotselleri, aubergine, roquefort från Brostorp gårdsmejeri och ekopäron. Snälla sockerärtor från Kenya som behöver ett jordbruk!
Till detta drack vi en Amarone med snygg etikett som matchade matsalen

* Rosa drömmar på skogshallon som mamma och jag plockat i somras, Mias vita chokladmousse och rabarber från landet. Garnerat med citronmeliss från kryddrabatten!
Till detta drack vi Sauternes

Tack alla som har bidragit! Tack Ulf på Landala fisk, tack Saluhallen, tack Mia för receptet på mousse, tack mamma och tack till mormor i sin grav, tack Sinclairs och Lynch's som provätit och tack min man för all support kring denna tuffa vecka! Kul att den finske mannens betongblandare och bastun kom med i bild och tack Tomas för alla fina kommentarer!

1 kommentar:

Jacob Påhlman sa...

Som gourmand tycker man ju att denna meny var mest gourmet, dock kan kommentaren beskyllas för att vara ren och skär svågerpolitik.

Bra byte av bloggplattform

/Jacob

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen