Blushin Bunny - släng inte dina ostkanter

Sticker emellan barnmaten med ett härligt söndagslunchrecept - enkelt och bra. Och på temat att inte slänga mat, ett otroligt bra sätt att ta hand om ostrester när du har samlat på dig sådana. Receptet är typiskt engelskt och det är från gamla säkra Hirams kokbok min mamma hittade det. MEN OBS! Det ser inte särskilt GOTT ut, kanske inte för en snitsig damlunch...

BLUSHIN BUNNY
1 burk hela ekologiska tomater
1 lök
1 msk olivolja
ostkanter, gärna någon av dem med sting - ca 1,5 dl riven ost
2 ägg
svartpeppar, örtsalt
rostbröd
* Fräs löken i olivolja på låg värme en stund
* Häll på burken med tomater
* Låt sjuda 5 min
* Riv över ost och rör noga hela tiden (ta lite extra parmesan om du inte har stark ost)
* Häll i två ägg och rör ordentligt så att det blandas väl och koka tills äggen stelnat
* Salt, peppar till god smak

Servera på rostade brödskivor! Gott som bruch. Barnen älskar det!

Kommentarer