måndag 16 november 2009

Influensatider - några mattips

Mattips mot influensa - nu när influensor och basilusker invaderar oss är det bra att bygga upp immunförsvaret och ta till naturliga skydd mot sjukdomar. Här är några tips vad du kan äta:

HONUNG - är antiseptiskt, dvs det renar hals och svalg när du är förkyld. Drick i teet på kvällen (passar fint med rött te). Det är också bra att STÖDKÖPA honung för att bina behövs för pollineringen av olika grödor och växter. Det finns tecken på att bina håller på att försvinna så köp honung & söta maten med istället för socker!!
(OBS bebisar under 1 får INTE äta honung!)

LACTOBACILLER - bygger på svensk forskning, lactobaciller bygger inte bara upp magens bakterieflora som ofta förstörs av dålig mat & stress utan bygger också upp kroppens hela immunförsvar. Prova en ProViva, finns i alla möjliga smaker - den nya äpple, svartvinbär och mynta är GRYM. Perfekt för barnen också, ge även till din bebis eller drick om du är GRAVID. Ny forksning visar att lactobacillerna stärker immunförsvaret från början för barnet med positiva effekter på lång sikt. Det är SOCKER i och det måste det vara för att bacillerna ska verka på ett bra sätt - det är försumbart om man inte ger sina barn godis ofta tycker jag, aktiva barn bränner mycket energi. Det går också att äta Bifidusyoghurt, mjölsyrade grönsaker, typ surkål (inte på konservburk i metall bara).

VITLÖK - den gamla huskuren fungerar mycket bra. Koka i vatten och ät om det känns för starkt med rå (koka med i maten sista minuterna).

C-VITAMIN - gul paprika och broccoli innehåller mest, är också förebyggande de första dagarna du har blivit förkyld.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen