onsdag 11 november 2009

Omega 3 kontra Omega 6. Läs på den här bloggen om Omega 3 och Omega 6 . Det är viktigt att få i sig Omega 3 men att samtidigt inte få i sig för mycket Omega 6 (vegetabiliska oljor ex Solros, majs etc). En studie visade att för mycket Omega 6 ledde till sämre skelett, trots intag av mycket mjölkprodukter (som ju innehåller kalcium men tyvärr också Omega 6 beroende på kornas kost).

Problemet är bl a intressant när man har en liten kille som är mjölkallergisk. Då måste jag ju ersätta smör och mjölk. Alltså är det ytterst viktigt att använda olivolja, rapsolja och ev linfröolja (lin är kanske lite svårt till små barn med tanke på smaken). Den härliga svenska kallpressade rapsoljan är ju vårt närproducerade alternativ.

Eftersom det blir mycket kolhydrater och lite energi på den mjölkfria kosten så ger jag honom mycket frukt (som han älskar) och juicer samt ProViva för att bygga upp det generella immunförsvaret. Jag tycker att han, som alltid varit ganska smal, gärna kan få lite extra energi i form av fruktsocker (sen får man kontrollera tänderna men som tur är älskar han tandborstning).

Nu blev jag peppad att skapa fler omega 3-recept!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen