måndag 2 november 2009

Parmesan till barnen

Idag fick jag ett mail av en trogen läsare - hur kan jag rekommendera parmesan till barn, den innehåller salt? Nja.

Alltså för det första rekommenderar jag ENDAST användning av äkta Parmigiano Reggiano (ska vara stämplad med detta, italienarna är matens riddare, allt måste kvalitetsmärkas) och den ska vara i bit, lagrad i 24 mån. Det är en bra investering, ostbiten kostar en del men den är värd det, kan användas till allt och räcker länge. COOP har en bra ekologisk men den är ganska dyr, det bästa är att gå till en specialiserad ostaffär och köpa en bit.

Om du köper så är det ju INGA tillsatser, bara gjord på komjölk. Det som är kvar är extremt kalciumrikt vilket är bra för små ben. Och det kan innehålla naturligt lite natrium men det är ingen fara, särskilt med tanke på hur lite man serverar. Tänk på oss, det var inte så längesedan man tog bort allt salt ur barnmatsburkarna, vi fick nog mycket salt i oss på den gamla goda tiden... så lite naturligt salt som ändå finns är ingen fara men salt ska ju inte tillsättas!

1 kommentar:

Ann-Louise sa...

Tack för att du redde ut det där med parmesanost och salt. Jag har oxå fått den frågan på min blogg och vad jag har förstått så är mängden salt i äkta parmesan så pass liten i förhållande till mängden bebisen äter att deras njurar klara av det. Rätt uppfatttat?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen