onsdag 23 december 2009

Grönkålspesto - nyttig grön julröra!


GRÖNKÅLSPESTO
Fler snabba sista minuten-fix? Köpte du för mycket grönkål? Den är otroligt nyttig med många antioxidanter och hälsoeffekter. Jag odlar min egen och den står så fin i rabatten ända fram till jul, hämtade just in ett enormt knippe. Fick pulsa i snön, härlig känsla...

Enkelt att göra och fler gillar detta än stuvad grönkål:

3 blad grönkål
2-3 msk olivolja, finaste sort
ca 10 valnötter
Några matskedar riven parmesan (FRÅN HEL BIT)

* Skölj grönkålen noga
* Hacka valnötterna och riv parmesan grovt
* Häll i allt i bunke och mixa (det tar lång tid att få det till en röra)
* Servera till gott bröd, exempelvis surdegsbröd!

MUMS!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen