Ägglunch

Bantningstider och kalla tider - då blir det mat på vedspisen. Här behövs extra värme! Och faktiskt äter vi mycket ägg när vi ska gå ner i vikt. Det är faktiskt väldigt nyttigt med ägg, mättande och passar så bra till lunch. Och var inte rädd för koestrol, nya rön har visat att kolestrolet i ägg är sådant som kroppen klarar av att bryta ned. Ägg har mycket antioxidanter.

Äggen och pannkakorna blir extra goda på vedspisen, det är som om temperaturen där är som gjord för ägg. Varmt och snabbt.

Stekta ägg
* Värm pannan ordentligt (elsips ca 7) - här lyckas du bäst med en teflonpanna
* Stek i vegetabilisk olja, helst raps för att undvika Omega 6 och få mer av Omega 3
* Stek snabbt på hög värme, vändstek om du gillar det bäst
* Peppra med vitpeppar och krydda gärna med örtsalt och paprikapulver
* Gott till bacon, grönsaker halva tallriken och balsamico. Bacon, ta helst hela sidobitar så du undviker allt för mycket fett.
* Eller vegetariskt alternativ: grovt bröd ex surdegsbröd med olivolja, några skivor tomat, en god ostbit och ruccola. Längst upp en lagrad balsamico. Helst äter jag fler ägg och undviker snabba kolhydrater, i alla fall ett mål om dagen (man blir väldigt trött av att helt undvika kolhydrater). Bönor är gott till. Tomatsås är också mycket gott till ägg.

Kommentarer