Enkel indisk kyckling utan sås

ENKEL INDISK KYCKLING UTAN SÅS
Detta gjorde vi idag, en variant på sommarens indiska grill. Den är nyttig, helt utan sås och med rena smaker. Tar en halvtimme. Barnen älskar det!

Det är bra att äta kyckling ibland, den har en förhållandevis hög Omega 3-halt och är inte så fet. MEN det är viktigt vad du väljer, de vanliga kycklingarna är tyvärr uppfödda på massa hormoner och antibiotika. Välj ekologisk - det tragiska är att det bara finns en enda uppfödare - Bosarp!! Och det är ofta slut på den. Den här veckan hittade jag dock finfina kycklingklubbor, då gjorde jag det här receptet.

8 kycklingklubbor
Tandoorikrydda, ganska mycket
3 msk svensk kallpressad rapsolja
4 rödlökar
3 paprikor, gula och röda
3 tomater
1/2 citron
Basmatiris
Färsk koriander
Ev matlagningsyoughurt

* Sätt ugnen på 200 grader
* Blanda rapsolja och tandoorikrydda
* Gnid in kycklingklubborna och lägg dem på en stor plåt
* Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar
* Skala och skär löken i halvor och skär tomaterna i klyftor (om du gillar vitlök kan du ta några vitlöksklyftor också)
* Lägg paprika, lök och tomat runt kycklingklubborna och krydda med lite tandoori
* Sätt ugnen på grill/varmluft alt först på vanlig ugn och sist på grill
* Grilla i ca 30 minuter (kolla för de är olika stora, kycklingen måste vara genomstekt)
* Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen (tar 20 min) Om du har hela kardemummakärnor är det gott att koka med.
* Servera utspritt på tallriken med en klick yoghurt, pressad citron och massa färsk koriander
* Här har du C-vitamin, lykopener, antioxidanter och Omega 3 i samma rätt! Ät mer grönsaker & kyckling och mindre ris för en low-carbvariant.

Kommentarer