lördag 23 januari 2010

Folsyra och magnesium - via äkta vara

Allt fler vetenskapliga studier visar nu på fördelarna med att äta grönsaker, frukt och bär och särskilt på ett visst sätt.

Läs den här och flera andra artiklar i Svenska Dagbladet. Folsyran är ju som vi vet viktigt när du är gravid och dessutom verkar det skydda mot olika cancerformer. Det finns i broccoli (min favorit som även innehåller mycket höga halter av C-vitamin), jordgubbar/hallon och apelsiner. Lite mindre i spenat. De mörkgröna bladgrönsakerna innehåller dessutom det så viktiga magnesiumet - men du ska helst äta det ihop med fett och efter maten.

Det intressanta är att kosttillskotten har visat sig inte ge något skydd och de kan inte förklara varför! Tänk på det du som är gravid. Jag läste i Forskning och framsteg att man bör äta 2 dl hallon eller jordgubbar per dag alternativt 500 g broccoli för att få i sig rätt mängd för graviditet. Så jag åt hallon och jordgubbar varje dag hela graviditeten.

Växterna är finurliga skapelser, de har naturens eget skydd och är ämnade att skydda oss och djuren som föda!! Tänk på det. När de är söndermalda eller i form av kosttillskott fungerar inte hela mekanismen alltid på samma finurliga sätt.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen