tisdag 2 februari 2010

Matkultur i Spanien

Kom just tillbaka från en härlig semester på Teneriffa, då har det varit tyst på bloggen ett tag.

Spanien, spanien.... detta underliga matland. Matresor är viktigt för husmor. De har en fantastiskt spännande och enkel lantlig matkultur med fina råvaror såsom olivoljor, grönsaker och frukt samt goda ostar från olika bergsområden. För att inte tala om viner - om ni tänker utanför Rioja. Norr om Barcelona finns spännande områden, Pendedes och norra Spanien har utsökta vita viner som går lite åt Alsacehållet. Eller prova en ribiera del Duero, kraftig och god till smakrika kötträtter eller vilt. Teneriffavinerna, de vita, är heller inte alls dumma.

Och i Spanien har de fantastiska gourmetkockar, på vårt hotell finns en Michelinkrog och från den har husmor hämtat mycket inspiration. Denna gång fick jag en underbar skapelse med en ljusgrön äpplegelé som en tavla med olika rotfrukter, var och en ångkokt för sig med unika smaker och mitt i en underbar bit sauterad torskrygg, perfekt tillagad.

MEN ska du ha en vanlig pasta eller mellanprismat är det lönlöst. Smaklöst, friterat och sorgligt. Det är så synd!

Recept med inspiration från den spanska Michelinkrogen kommer snart.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen