söndag 14 februari 2010

Sardinbruschetta


Härligt minne från semestern!

Ett glas champagne med en fantastisk sardinsmörgås vid stranden i solnedgången! Barnen drack äppeljuice och åt grissini. Jag fick den här underbara sardinsmörgåsen. Det var färska sardiner som de marinerar men här är en svensk variant. Detta recept ger dig veckans dos av Omega 3, c-vitamin, magnesium, B-vitamin och antioxidanter så det räcker! Bättre än några kosttillskott.. och lite solkänsla mitt i vintern.

SARDINBRUSCHETTA (6 st)
1 burk sardiner i olja
2 tomater
1 kruka Färsk basilika och 1 kruka färsk persilja
God extra verigine olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 citron
Stenugnsbakat surdegsbröd

* Mixa basilika och persilja med citron, vitlök olivolja så att det blir blött och citron så allt blir slätt
* Grilla 6 brödskivor (går bra i grillpanna på spisen)
* Skär tomaterna finhackat i små kuber
* Smeta in röran på brödet
* Lägg på ett lager tomater
* Längst upp, två sardiner. Inget salt behövs...

Till detta var en kraftig champagne alt en spansk Cava att rekommendera!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen