onsdag 3 februari 2010

Tapas

Är man i Spanien måste man äta tapas. Men tapas är mer än marinerade vitlöksklyftor. Här är några smaskigare förslag från vårt favorithotell:

Grillat kött på ruccola
1 skiva rostbiff
Ruccola
Parmesan
Extremt lagrad balsamico, den lite söta varianten

* Skär rostbiffen i strimlor rakt över och trä upp varje lång strimma på en pinne
* Skölj ruccolan och torka
* Grilla köttspetten på grillen och hög värme alternativt i grillpanna
* Bred ur ruccola och lägg köttspetten över, ringla balsamico och riven parmesan (eller varför inte Manchego för att vara spansk?)

Grillat fläskkött med mangoröra
Tunna skivor fläskkött
Olivolja
Paprikakrydda
Soja
En mango
Vitvinsvinäger 2 msk
Koriander, färsk i kruka
2 msk socker
Salladslök eller gräslök
* Blanda paprikakrydda, olivolja och soja
* Skär långa strimlor fläskkött och trä på pinne
* Grilla i ugnen på hög värme tills genomstekt
* Skär mango (Observera den avlånga, svåra kärnan inne i mangon) i små små kuber
* Blanda vinäger, mango, hackad färsk koriander och socker, låt stå
* Servera tillsammans!

Stekt ägg med choritzo i form, per person:
1 ägg
1/2 god, spansk chorizo, helst färsk - finns i saluhallar eller specialiserade charkaffärer
1/2 dl grädde
Olivolja

* Stek ägget i olivolja på hög värme. Krydda med paprikakrydda och salt
* Stek Chorizon på lägre värme
* Lägg båda i en liten ugnsform portionsform
* Vispa grädden lite kort och gratinera kort i ca 10 minuter på 220 grader
* Peppra

Räkor i vitlök
Några räkor
2 vitlöksklyftor
Smör och olivolja
Persilja (går bra med fryst)

* Skala av räkan den främre delen
* Blanda tempererat smör med olivolja, persilja och pressad vitlök
* Lägg smör/olivolja över räkorna och sätt in i ugnen på hög värme i ca 10 min

Manchegobitar är också gott som tapas.
Se vintips spanska viner, nedan

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen