söndag 7 mars 2010

Grape och apelsinmarmelad - ännu citrussäsong


Grape- och apelsinmarmelad
Det är fortfarande citrrussäsong. Jag köper ekologiska, de besprutas annars ganska hårt och studier har visat att medlen finns kvar i frukten. Riktig marmelad kokar jag med skalen på så då blir jag extra känslig. Kokar du enligt nedan finns en hel del C-vitamin kvar i sylten. Eftersom det inte är så hårt skördearbete för husmor under vintern är detta ett strålande sätt att fylla på presentförrådet! Nu har man tid att koka lite marmelad.

* 3 ekologiska apelsiner
* 2 röd ekologisk grapefrukt
* 2 kg socker (varav 1 kg syltsocker)

Gör så här:
* Hacka grapefrukt och apelsin i fyrkanter inklusive skal och allt. Välj så fint som du föredrar.
* Låt stå i 7 dl vatten över natten i en gryta med lock
* Koka upp och koka sakta i 20 minuter
* Rör i socker
* Koka i ytterligare 20 minuter
* Häll upp på varma burkar (kör dem i diskmaskinen
* Paraffinera direkt (se tidigare syltinlägg)
* Låt kallna, sätt på locket! Håller sig i ett par år i kylen.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!!
Jag tycker du har en bra sida. Har en sak att klaga på, storleken på texten. Måste anstränga ögonen mycket för att kunna läsa din text, har bra syn annars så det är inte fel på den ;)
Vore det möjligt att ändra den till lite större? :)

Mamma Mimmi sa...

Vad kul att hitta till dig och din blogg som delar mina egna värderingar om äkta mat och en hållbar livsstil. Hit kommer jag igen - välkommen att titta in hos mig. Jag tror du kommer att känna igen dig väl i tankegångarna ;-)

Mamma Mimmi sa...

God morgon! Idag skriver jag om din fina blogg som en av mina favoriter! Välkommen in för att "hämta utmärkelsen" och föra den vidare om du har lust. Tack för all klok och givande läsning du ger mig! Hälsningar Mimmi

Helena Ljunggren sa...

Så fräscht och gott det ser ut med marmeladen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen