söndag 14 mars 2010

Missa inte paprikan på smörgåsen

Idag har P1 talat om de holländska grönsakerna och hur klimatosmarta de är hela dagen. Men vad är nytt? Jag undviker holländska konventionellt odlade grönsaker som synden. De är förutom klimatosmarta väldigt besprutade. På vintern är det lite svårt - men förakta ändå inte den goda lilla paprikakringlan på smörgåsen. Det är en bra liten källa till C-vitamin och andra antioxidanter varje gång du äter en smörgås. Det finns ekologiska från Italien och Spanien. De ekologiska besprutas inte, de gödslas med naturgödsel och växer mer långsamt, dvs de innehåller mer näringsämnen.

Som den här smorgåsen, rostat surdegsbröd, olivolja eller Bregott eko, ekologisk stark ost och ett par skivor röd paprika!

1 kommentar:

Helena Sällström sa...

Hej Lisa!

Jag håller på att börja frilansa som journalist och har en reportageidé, där jag ser att din blogg skulle kunna ha en roll. Jag vill jättegärna komma i kontakt med dig, men hittar ingen mailadress så jag försöker såhär. Om du mailar mig på helena_sallstrom@hotmail.com, så skickar jag över några tankar!

Mvh, Helena Sällström

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen