onsdag 24 mars 2010

Tillsatsfria egna fiskpinnar - ta vara på gammalt bröd!

HEMGJORDA FISKPINNAR på sparade brödrester
Det är väldigt deprimerande att barnen oftast äter just fiskpinnar. Kanske är det förskola och skolans mat som gör det så. Men då kom jag på hur LÄTT det är att göra sina egna! Det går lika snabbt som att plocka fram de frysta & steka faktiskt för de tar längre tid att steka!! Utan dålig olja, konstiga tillsatser och dålig fisk.Och barnen smoskar och mår bra. Genom att använda gammalt bröd och inte köpa ströbröd så tar du hand om resterna! Jag sparar alltid hårt bröd och lagar mat på. Jag blandar med nyttiga sesamfrön.

4 fiskfiléer, helst färska men annars gärna ICAs eller COOPs ekologsiska frysta sejfiléer eller spätta
1 ägg
Gammalt bröd, exempelvis det hårda surdegsbrödet som blir över
2 msk vetemjöl
1 msk sesamfrön
Smör att steka i (äkta smör) och lite ekologisk rapsolja
Salt, vitpeppar och örtsalt

* Tvätta filéerna och peppra/salta
* Värm upp stekpannan på spisen och lägg i smör
* Mortla det torra, hårda brödet, det behöver inte vara så fint. Blanda med sesamfrön
* Rulla dem i vetemjöl
* Vispa ihop ägget och lägg i en djup vid tallrik, doppa fisken i ägget
* Rulla dem i brödsmulorna och sesamfröna
* Stek i ett 3 minuter på varje sida i panna på värme 5-6

Servera med ris eller potatis och en god sås på gräddfil, ketchup och gräslök!

1 kommentar:

Malin sa...

Instämmer. När jag besökte london för en tid sedan var vi inne på sea world och där hade de lite demonstrativt gjort ett akvarium där "fiskpinnar" simmade omkring. De var gjorda i plast förstås men det är verkligen förbluffande att det finns barn som tror att det finns fisk ser ut som fiskpinnar! Det är ju så enkelt att panera egen fisk precis som du beskriver. Bra mycket billigare blir det också :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen