fredag 2 april 2010

Enkel påsk
Helt spontant åkte familjen till vårt lantställe i värmland över
påsk. Köket är inte helt avancerat här även om mycket god mat och
fina dukningar fixats här i historien. Framförallt brukar drink på
verandan med goda drinktilltugg vara på agendan här, så även idag
med snittar med lokala ostar (lillängens gårdsmejeri).

Påsken blir dock lite enklare. Har köpt fin lax från lokalt rökeri,
frågade efter vänersik men den var slut. Till detta lagar jag en
lökpate, jag blev så arg när sparrisen kom ända från mexico. Men
knipplök och gräslök fanns från sverige.

Rökt lax med färsklökpate och löjrom

1 knippe lök
En kruka gräslök
3 ägg
Svartpeppar
1 dl riven vällagrad parmigiano
1 dl grädde
2msk smör

• Skär löken i strimlor och lägg i durkslag, gnugga ren under
vatten.
• Fräs löken på låg värme tills den är mjuk i smör
• låt svalna, rör ned 2 äggulor, 1 helt ägg och grädde, parmesan
och peppar
• smörj en brödform, fyll till 3/4
• sätt in på 150 grader i vattenbad i ca 40 minuter eller tills den
stelnat (beror på formen)
• låt svalna, stjälp ev upp eller servera i formen
• toppa med gräslök klippt och en klick löjrom!

Till detta serverar jag en riesling-gewurztraminer, neiss 2008 ,
nummer 95797-01 79 kronor på nyheterna!
Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen