fredag 30 april 2010

Valborg - vit sparris

Jag hittade så underbart fin vit sparris! Det ska bli till Valborg. Min man fyller år imorgon och då blir det champagne till sparrisen. Det är krångligt med vit sparris men väl värt det!

VIT SPARRIS med äggmajo och räkor

1 knippe vit sparris
2 ägg
Solrosolja, ca 2 dl
Dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
Svart och vitpeppar
1 näve skalade räkor
2 msk smör
Bladpersilja

* Skala den vita sparrisen försiktigt med en skalare, ta bort så tunnt du kan (behövs ej skala knopparna)
* Koka upp vatten så att det precis täcker och SALTA INTE
* Låt koka ca 20-30 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp sparrisen och testa att skära, det ska inte vara allt för mycket motstånd.
* Skala räkorna
* Hårdkoka det ena ägget
* Under tiden gör du såsen: Börja med att ta ut äggulan ur ett ägg
* Lågg i en djup skål och vispa i dijon, vinäger, peppar och salt efter smak (örtsalt)
* Ringla långsamt i oljan i fin stråle tills det är tjockt (majonäs)
* Korrigera smaken med salt, peppar och vinäger
* Hacka det kokta ägget och lägg i såsen
* Smält smöret i stekpanna tills det är alldeles ljusbrunt (lite brynt)
* Lägg upp sparrisen på en tallrik, lägg över såsen som ett band över sparrisen, ringla över brynt smör
* Hacka massor av bladpersilja över!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen