Tapas igen - grilla i våffeljärnet


Recept:
400 gram hängmörad oxfilet
Olivolja
1 påse ruccola
Flingsalt, svartpeppar
Extra lagrad, söt balsamico

- skiva köttet tunnt
- grilla i panna i olivolja, salta och peppra
- sprid ut ruccola på ett stort, vackert fat
- sprid ut det grillade köttet och ringla över balsamico

Eftersom husmor är med i tapastävlingen (se nedan och rösta gärna
länken) så hade vi några vänner på tapas igår. Jag skulle
grilla smala oxfiletskivor med vällagrad söt balsamico men eftersom
vi håller på att flytta hade jag stuvat undan grillpannorna (och det
ösregnade). Då kom jag på att jag har ett gammalt våffeljärn för
vedspis. Det gick utmärkt att grilla med.

Vi drack ett Ribiera del Duero köpt i Spanien till. Men det hade gått fint med det vita

Kommentarer

Fröken Dill sa…
Det låter som en enkel men väldigt god tapas!
Tycker fröken Dill
Sigrid sa…
Det ser gott, gott, gott ut!