tisdag 8 juni 2010

Juni-hysterin - kör en grill

Juni - denna otroligt vackra men hysteriska månad. Alla människor springer runt och stressar ihjäl sig, alla projekt på jobbet ska vara klart före semestern, samtidigt ska alla ordna olika evenemang, barnen ska sluta skola och dagis, det ska planeras inför hösten och ALLA vill umgås. Fast egentligen är naturen så vacker så det enda man vill är att sitta på terassen och njuta av alla blommor. Mina rabatter hemma i mitt underbara hus, som vi nu med stor sorg ska lämna för ett annat även det vackert hus, är helt färdiga och bara kör ett fantastiskt skådespel.
Mina blodröda bondpioner doftar och har precis slagit ut. Aklejor och svarta tulpaner gör dem sällskap. Slurp!

Nu måste man laga mat snabbt, trist men sant. Dessutom stressar vi så mycket så en kost på grillat kött och bönor passar bra, då lagrar vi bra med B-vitaminer av olika slag och kroppen behöver fylla på av dem när man stressar. Dressing på äppelcidervinäger, Citron och rapsolja ger både Omega 3, C-vitamin och nyttiga antioxidanter. Här har ni en bra bönsallad till grillat kött. Barnen är inte så förtjusta men jag kokar potatis till dem.

Grill är inte husmors favorit egentligen, den är miljöbelastande. Barnen får samla kottar och vi kör en elektrisk tändanordning i vanlig, klassisk grill så slipper vi iallafall kemikalier och gasol.

 SNABB BÖNSALLAD TILL GRILLAT KÖTT
1 burk ekologiska borlotti eller blandade bönor (välj på tetra och inte i metall! Nyttigast är att lägga i blöt dagen före men i juni hinner vi inte det)
1 tomat
1 paprika
1/2 gurka
1/2 finhackad lök (helst rödlök)
Färsk koriander, gräslök och perslja
Riven, färsk parmesan
Dressing på rapsolja, färskpressad citron, lite äppelscidervinäger och örtsalt. Krydda med persilliade.
En klick matlagningsyoughurt räcker som sås.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen