Skördepasta

Tomatskörd och underbar pancetta!

SKÖRDEPASTA
En av mina bloggfavoriter Malin har pasta som sin vardagsutmaning och då måste jag vara med så klart. Och eftersom husmor har skördetema just nu blev det skördetema. Och glad blir man när man hittar så här fina råvaror! På mitt nya COOP hittade jag så här fin PANCETTA, min favoritingrediens från Italien. Som bacon men med en kraftigare smak. Har du turen att ha ett växthus så är det dags för tomatskörd nu. Vi har ju just flyttat och jag har inte hunnit bygga något än - men mina nya grannar som har ett stort växthus, kom över med fantastiska små tomater. Trevligt, eller hur? God grannsämja är viktigt i husmorsvärlden. Sagt och gjort, skördepasta! Detta går i princip att göra på vad som helst, pasta som i Italien. Ingen sås utan ingredienserna liksom SLUNGAS ihop. Tar högst 15 minuter dessutom.

Ingredienser
1 portion ekologisk spaghetti
Några skivor pancetta (min var inlagd i rosmarin och oregano, om du inte har pacetta och tar bacon kan du addera dessa kryddor, särskilt rosmarin gav en god smak)
3 msk olivolja av finaste klass
1 näve små tomater
Parmigiano reggiano
Balsamico
Massa färska basilikablad

Gör så här:
* Koka spaghettin al dente (stå vid spisen och vakta! Lämna aldrig en pasta kokande...).
* Häll av i durkslag och slå på olivoljan i kastrullen och värm upp på hög värme
* Fräs pancetta några minuter, häll på ev kryddor
* Sista minuten, fräs med tomaterna så de spricker lite i skalet
* Häll till sist i spaghettin, rör om snabbt och stjälp upp på tallriken
* Garnera med grovt riven parmigiano (äkta ett måste), basilikablad och stänk över balsamico

Är du en mozzarella-lover passar det utmärkt att lägga ner bitar i pastan också..
Ätes ute med fin utsikt!


Kommentarer

Hej husmor, vill intervjua dig. Skriver en artikel om matbloggar för GP.
Kan jag maila dig?
Hälsn Maria
Hej!! Absolut. Du kan maila mig på lisa@radarkomm.nu

Hälsningar, husmor!