Skördesallad på rödbetor och hallon


Rödbetor trivs på lerjord!
Jag har lerjord och rödbetorna trivs utmärkt. Är det NÅGOT du ska odla själv som verkligen smakar bättre och blir mer hälsosamt än i butik så är det rödbetor. Skördarna blir stora, man så tätt, gallra och sedan flytta till nya rader så har man rödbetor hela sommaren. Rödbetor tar lätt upp tungmetall och därför bör du alltid köpa ekologiska eller odla hemma utan kemiska medel. Det är dock supernyttigt!

När du får rödbetor över så är det fantastiskt gott att göra en sallad med vinagrette dagen efter, Jag gör min med HALLON, också nyskördade samt gräslök från landet. Gott till rökt fisk eller bara som den är.

Rosa sallad på rödbetor, gräslök och hallon

INGREDIENSER (4 pers):
1 knippe rödbetor, ca 6 st
1 dl rapsolja, kallpressad svensk
3 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Örtsalt, vitpeppar
En knippe gräslök
1 dl hallon (JA!)

Gör så här:
* Skala rödbetorna och skär i ojämna lagom stora bitar
* Blanda vinagrette med olja, vinäger, dijon, salt och peppar (i en glasburk, skaka om, det går att spara)
* Klipp över gräslök
* Mosa hallonen lite lätt och rör om hela salladen ordentligt!

NJUT

Kommentarer