Fluffig blomkålssoppa med parmesan


I skördetider finns massor av goda grönsaker odlade i Sverige i disken. Blomkål är en härlig råvara som odlas mycket i Sverige och kan ätas långt in på vintern. Jag arbetar hemma och dagens lunch är alltid ett problem. Idag kokade jag denna goda, fluffiga och mättande lunchsoppan på fin svensk blomkål och bladpersilja från landet.

INGREDIENSER
1 blomkålshuvud, normalstorlek
2 dl mjölk
1 dl vatten
Saften av 1/4 citron
1 rejäl klick smör
1 msk vegetarisk buljong (lantsoppa finns i Hälsokosten)
1 knippe bladpersilja
Riven, färsk parmesanost i bit (efter smak)
Svartpeppar och salt efter smak

GÖR SÅ HÄR
* Koka blomkålen i mjölk och vatten (passa lite när det kokar upp, sen är det lugnt och du kan lägga på ett lock). Koka cirka 15-20 minuter beroende på storlek, känna med en gaffel.
* Ha i lite buljong, smör, ev salt och persilja.
* Kör allt med handmixer tills det blir alldeles fluffigt, grönprickigt och ha i citron och parmesan på slutet
* Servera!

Kommentarer

Anonym sa…
Blomkålssoppa är ju bara så gott.Jag brukar hälla i en liten gnutta sherry om det är mörkt och kallt ute.
Mums med sherry! Tyckte det var lite för somrigt för det idag men ja!!!
Martina sa…
Smaskens! Vad skönt det låter med att jobba hemma, vad jobbar du med?
Din husmor på nätet jobbar med kommunikationsrådgivning, reklam och PR. Jag kan göra en hel del hemma och det är skönt! Jag har precis startat mitt eget och ska förutom det också prova på lite matprojekt :)
Perfekt recept för våra tisdagsmåltider! Kollar sopprecept så fort vi ser nåt och detta såg ju gott ut och låter enkelt att göra. Det ska vi prova.
Nu ska vi kika runt här i din blogg och se vad för gott vi mer kan hitta.