Fluffig blomkålssoppa med parmesan
I skördetider finns massor av goda grönsaker odlade i Sverige i disken. Blomkål är en härlig råvara som odlas mycket i Sverige och kan ätas långt in på vintern. Jag arbetar hemma och dagens lunch är alltid ett problem. Idag kokade jag denna goda, fluffiga och mättande lunchsoppan på fin svensk blomkål och bladpersilja från landet.
INGREDIENSER
1 blomkålshuvud, normalstorlek
2 dl mjölk
1 dl vatten
Saften av 1/4 citron
1 rejäl klick smör
1 msk vegetarisk buljong (lantsoppa finns i Hälsokosten)
1 knippe bladpersilja
Riven, färsk parmesanost i bit (efter smak)
Svartpeppar och salt efter smak
GÖR SÅ HÄR
* Koka blomkålen i mjölk och vatten (passa lite när det kokar upp, sen är det lugnt och du kan lägga på ett lock). Koka cirka 15-20 minuter beroende på storlek, känna med en gaffel.
* Ha i lite buljong, smör, ev salt och persilja.
* Kör allt med handmixer tills det blir alldeles fluffigt, grönprickigt och ha i citron och parmesan på slutet
* Servera!
Kommentarer
Nu ska vi kika runt här i din blogg och se vad för gott vi mer kan hitta.