måndag 18 oktober 2010

Nyskördad, råstekt rotselleri



RÅSTEKT ROTSELLERI
Fantastiskt enkelt och gott till oxfilet eller höstens hjortkött, precis som råstekt potatis men med mer finess & smak. Har just plockat upp mina första fina små rotselleri från landet. Smaken är underbar. Rotsellerin tål en del kyla och persiljan klarar ju vintern i landet...

Ingredienser till 4 personer:
1/2 rotselleri
1 lök
1 klyfta vitlök
Svartpeppar, örtsalt
1 stor klick smör
slätbladig persilja
ev lite portvin

Gör så här:
* Skiva rotselleri i tunna skivor
* Skiva lök och skär små bitar vitlök
* Värm en stekpanna till medelvarmt, låt smörklicken bli gyllenbrun
* Stek rotselleri, lök och vitlök tillsammans tills allt får en fin yta, peppra och salta
* Stänk eventuellt över lite portvin innan servering!
* Strimla över klippt persilja

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen