fredag 10 december 2010

Lisas berömda indiska currysill

http://www.tasteline.com/silltavling

Min bästa currysill tävlar



Alltid succé på julbordet. Den här sillen är unikt god och de flesta brukar älska den! Jag fick till och med min syster som avskyr sill att börja gilla sill med den här rätten. Dessutom, får du över av såsen är den jättegod att koka och äta till kyckling och ris (återanvänd och släng aldrig mat). Jag är med i Tastelines silltävling med min bästa sill och hoppas på att få laga mat med årets kock.
 
Ingredienser:
1 burk 3-minuterssill
3 dl creme fraiche
1/2 purjo
1/2 röd paprika
1 liten bit röd chili (om du vill)
1 bit ca 2 cm färsk ingefära
1 äpple
1 strå lemongrass
2 msk indisk curry
1 msk paprikakrydda
1 tsk spiskummin
1 dl stark mango chutney
Färsk koriander, en kruka
 
Gör så här:
* Skär ingefäran i små små kuber och tryck på den med kniven
* Skär paprika och chili i små små kuber (viktigt att det blir små)
* Skär purjo i väldigt smala strimlor och gör rent purjon i durkslag EFTER du har skurit
* Skär lemon grass i små små bitar och tryck på med kniven
* Skär äpplet i väldigt små små bitar (ca 3 mm i diameter)
* Blanda om allt noga
* Rör i creme fraiche och häll i kryddor samt mango chutney, rör om ordentligt och smaka av till lämplig styrka som passar er
* Blanda med sillen (cirka hälften behövs)
* Lägg i en snygg burk
* Krydda med färsk klippt koriander ovanpå


 ´
Njut!

2 kommentarer:

Elena sa...

Detta låter supergott!

Elena sa...

Hej Lisa!

Idag hade vi bakadpotatis och som fyllning hade vi....gissa...
indisk currysill. Det var supersupergott!!!

Tusen tack för receptet!

Går det bra om jag lägger receptet på min blogg med hänvisning till din sida?

Ha en trevlig helg!
Elena

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen