fredag 4 februari 2011

Fredagsmiddag och fredagsmys i ett


Här är vår lösning på det nya årets fredagsmys. Alla blir så mätta på chipsen så det nästan inte är någon idé att satsa på både middag OCH chips. Vi vuxna vill dricka lite vin och barnen vill äta lite chips. TV:n står på.

Dipbordet innehåller:
* Rökta räkor (östlig och mer hållbar deli-variant på färska räkor som aldrig blir lika goda på östsidan)
* Morotsstänger
* Guacamole - Gör den färsk, det är bara det som smakar gott! Det är enkelt: mosa avocado, finhackade färska tomater, chili, vitlök och citron (världens kur för denna tidens virusar!). Rökta räkor och guacemole gifter sig FINFINT på surdegsbröd!
* Snabbkokta färska sugar snaps (finns från Kenya i butik så gör du en god gärning) med smör och havssalt
* Små ostbitar av parmesan eller provolone (bilden). Barnen älskar och det är bra för ben och tänder!
* Dip till chips och räkor: creme fraiche, Heinz chilisås, paprikakrydda, örtsalt och en gnutta konjak eller balsamico
* Surdegsbrödskivor stekta eller grillade i olivolja
* Salladsbitar

Ej med på bilden: chipsen. Dem kom vi inte ifrån!

Rökta räkor med guacemole på surdegsbröd




1 kommentar:

Elena sa...

Detta ska jag lägga på minnet: rökta räkor, guacamole och surdegsbröd!

Tack!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen