Vår i Paris med grönt äpple och lax
För ett par veckor sedan var jag i Paris och provsmakade allehanda delikatesser. Jag var inne i flera eleganta delikatessbutiker och på Place de la Madeleine låg en fantastisk sådan med mängder av enportions-godsaker. Jag satte mig i strålande vårsol i Tuillerie-trädgårdarna och åt denna fantastiska coupe köpt i glas med en mousse baserad på någon rotfrukt toppad med en gelé på grönt äpple och rökt lax! Otroligt gott och en härlig dag att minnas. Sen promenerade jag ner till Bon Marché, ett sant mat-mecka för alla deli-fantaster. Ett bra tips.
Grönt äpple är väldigt gott till olika skaldjur och fisk, jag har experimenterat med det i några år. I Halv åtta hos mig gjorde jag en granité på grönt äpple & vermouth till havskräfta och timbaler som jag fryser, mycket gott och fräscht till förrätt. Passar fint till viner på Sauvignon Blanc.
Kommentarer