onsdag 27 april 2011

Utrotningshotad Vinodling i världsarvsområde


På denna vackra plats på jorden, det enda av Unescos världsarv som är skapat av människan, där bergen stupar ned i havet odlas vin. Vinfälten hänger i stark lutning, ibland nästan rakt ner. De gör ett vitt vin, väldigt gott torrt och mineraligt med en lite gräsig smak. Åk gärna till Cinque terre, de fem små vackra byarna som bara går att promenera eller åka tåg till. Besök dessa fantastiska vinterasser och stötta bönderna spm odlar med gamla, traditionella metoder. Det är bara de äldre som fortsätter med vinodlingarna tyvärr! Det är unikt vackert och här växer också citroner, oliver och många andra härliga medelhavsväxter. Fram till åttiotalet fanns ingen bilväg upp hit så befolkningen var tvungen att vara självförsörjande.

Från den här regionen Ligurien kommer peston. Gör den själv, det är stor skillnad! Nu börjar första basililasådden bli färdig i växthuset.

Pesto genovese

Ingredienser:
En kruka basilika
Två msk pinjenötter
En halv citron
En dl olivolja (köp en bra extra virgine)
En dl riven hel parmiggiano reggiano
Lite örtsalt

Gör så här:
Mixa alla ingredienser med handmixer
Ät på en spaghetti med parmiggiano


En kruka

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen