Vårlunch m megasparris

Jag kan rekommendera Hötorget just nu! Där hittade jag den här gigantiska, tyska sparrisen till fint pris (de har alltid fint pris). Lättare att skala än de smalare sparrisarna och underbar smak. Jag hade Mikael Sjöbeck på arbetslunch här idag och vi åt dem med stekt lantbacon med stark röksmak. Bladpersilja till är ett måste. Äter du på kvällen, servera gärna till kalv med ett glas kraftigt Sauvignon Blanc.

VIT LUNCHSPARRIS (per portion)
4 stora sparrisar per person (el 6 små)
1 klick smör
1/4 citron
Vitpeppar, örtsalt
Parmesan
1 knippe italiensk bladpersilja
1/2 tsk vit balsamico
Tillbehör: bacon, ev kokt hackat ägg

Gör så här:
* Skala sparrisen (håll i en hand och skala försiktigt längs med hela sparrisen)
* Lägg i gryta och häll på vatten så det precis täcker. Koka under lock ca 15-20 minuter (känn med sticka, den ska vara ganska mjuk)
* Lägg upp på tallrikar, lägg en smörklick på och låt smälta. Krydda med vitpeppar, örtsalt och kläm över lite citron. Klipp över persilja och stänk lite vit balsamico på (vi åt en från min italienresa med lite apelsinsmak).
* Riv över parmesan, servera!

Kommentarer