Rödbetor med lokal blå getost från Lillängens gårdsmejeri


Befinner mig på lantstället i Värmland och njuter av lokala råvaror. Rödbetorna från landet följde med, har du kokta rödbetor - spara till en härlig sallad dagen efter. I dag var vi och träffade underbart söta getter på Lillängens gårdsmejeri strax norr om Sunne. Lillängen gör en roquefort som är nära nog bättre än originalet! Avnjöts på vedugnsbakat surdegsbröd från Höje.

Underbart till ett rött vin på syrah-druvan.

Rödbetor med roquefort-ost på surdegsbröd

Ingredienser:
4 kokta, kalla rödbetor
100 gram roquefort eller svensk getost bleu
1 knippe bladpersilja
1 msk olivolja
1 msk hallonvinäger eller äppelcidervinäger
1 msk örtsalt
svartpeppar från kvarnen
Några hackade valnötter

Gör så här:
* Skär rödbetorna i lagom stora bitar
* Smula ned osten
* Gör en dressing på olja, vinäger, salt och skaka. Häll över. Peppra och klipp bladpersilja över. Strö över valnötter. Låt stå en stund. Servera till rostade små brödbitar.

VINTIPS! Missa inte sommarens bästa kombo, rödvin och rödbetor. På nyheter finns detta Lauze från Provence, gjord på Syrah, Cabernet Sauvignon och Mourverdre. 95307 och kostar 125 kronor. Stilfullt!

En grillad köttbit skulle kunna serveras till...

Kommentarer