Rökt roslagsfläsk med färskpotatis och spenatsherrysås - närodlat till max!


Nu börjar grönsakslanden ge resultat. Hittade väldigt fint rökt fläsk från familjen Pettersson på Väddö, inte allt för långt härifrån. Kändes trevligt. Plockade spenat från landet (det blir inte så mycket, svårodlat) men ack så gott och grävde upp mer fin och ljus potatis. Lite dill till det.
och nu är det inte mycket långväga på min tallrik!

Ingredienser:
400 gram rökt fläsk
1 dl grädde
färsk spenat
3 msk sherry
1 msk soja
Färskpotatis och dill

Gör så här:
* Koka färskpotatisen ca 15 min med en tjock dillkvist
* Skär tjocka skivor och lägg fläsket i pannan, stek långsamt
* Lägg upp på hushållspapper och torka ur pannan halvslarvigt
* Värm en klick smör i en gryta och låt spenaten fräsa ihop (högst en minut)
* Låt grädde, sherry och soja koka ihop ett par minuter i stekpannan
* Lägg i färsk dill, havssalt och en klick smör på potatisen
* Häll i spenaten i såsen och servera!

MUMS på bryggan med smakrikt vitt eller tunnt rött typ bourgogne.

Kommentarer