Snabb fredagsmiddag i säsong - rökt fisk med blomkålsmos


Blomkål finns just nu både ekologisk och svensk. Rökt fisk finns också mycket god och svensk, kanske du har någon lokal fiskhandlare. Detta är rökt lax från Håveruds rökeri i Dalsland.

Ingredienser, 4 pers
1 blomkålshuvud
2 dl fullmjölk
2 dl vatten
lite grönsaksbuljong
örtsalt, vitpeppar
1/2 dl riven parmesan
1 tsk pressad citron
Färsk bladpersilja (finns fortfarande i landet om du har tur)
Rökt fisk, fina bitar

Gör så här:
* Koka blomkålen i vatten och mjölk, sakta, ca 10-15 min
* Tillsätt buljong och salt
* Kör med handmixer till fint mos
* Rör ned citron, peppra och häll i parmesan
* Klipp persilja i
* Lägg upp fisken, ev med några citronklyftor

SERVERA!



Kommentarer