söndag 11 september 2011

Snabbt långkok på en söndag? Du har tid för en äkta Bolognese


På söndagar har man tid att sätta på ett långkok, antingen för söndagsmiddag eller en grund för flera middagar under veckan. Det går snabbt! Bästa sättet att göra riktig mat till snabbmat.

LÅNGKOKT BOLOGNESE
400 gram högrev eller grytbitar (ekologiskt så klart)
En lök
En morot
En bit rotseller (ca 1/2)
Tre stjälkar bladpersilja
2 vitlökar
2 msk ekologisk tomatpuré
2 svartpepparkorn och 2 vitpepparkorn
3 dl vitt vin (rött går också bra)
5o gram smör
Färska örtkryddor, vad som finns i fönstret eller från landet

Gör så här:
* Fräs smöret i en stor järngryta
* Lägg i köttet och stek på medelhög värme tills det har färg
* Lägg i lök, vitlök morot och rotselleri i cm-stora kuber, sänk värmen
* Fräs på ca 5 minuter
* Lägg i tomatpuré och fräst en minut till
* Häll på vin och lika mycket vatten samt alla örtkryddor samt pepparkorn
* Låt koka i cirka tre till fem timmar på låg värme (ca 2-3) med lock
* Smaka av med salt och peppar
* Ställ in i kylen och ät under veckan med spaghetti och parmesanost! Fyll på med tomater, färska eller krossade för en tomatigare smak

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen