lördag 31 december 2011

Imponera med nyårsdessert i sista minuten: blåbär med sufflétopp

Har du missat att planera desserten till nyår? Jag har alltid frysta blåbär från sommarens plockning i frysen, det är världens bästa bär för snabba desserter. De håller ihop så fint under frysningen. Här fuskade jag ihop en sufflé som ser avancerad ut men är verkligen superenkel att göra. Det du behöver är desserkoppar som går att sätta in i ugnen, så kallade cocotter. Du kan också göra den som en stor sufflé i en större pajfrom.


Blåbärssufflé de la fusk
Ingredienser, 4 pers
2 dl blåbär
1,5 dl socker
2 dl grädde
Stänk cointreau eller annan fruktsprit
1 tsk vaniljsocker
4 äggvitor (spara gulorna till ex en majo)

Gör så här:
* Sätt ugnen på 175 grader
* Vispa äggvitorna till hårt skum
* Vänd ner lite vaniljsocker och hälften av sockret
* Fyll kopparna med blåbär, socker, sprit och grädde
* Lägg äggvitevispen överst
* Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills sufflén får en fin yta!
* Servera direkt


/Husmor





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen