onsdag 14 december 2011

Lucka 14: Glöggtilltugg 3 - skinkrulle med stekt kaneläpple


Ytterligare ett bra tilltugg till glöggen, eller varför inte på julbordet? Det funkar bra med julsmakerna till glöggen då äpplet är sött och gott. Det går snabbt också! Se till att använda fin skinka på djur som mått bra (=svensk gris).

Skinkrullar med stekt kaneläpple

Ingredienser, 10 st
Ett paket kokt skinka (julskinka går utmärkt!)
1 äpple
1 msk Kanel, 1 tsk mörkt socker
Två msk smör (eko)

Gör så här:
* Kärna ur och skär äpplet i halvmånar
* Värm en panna till medellåg värme (4-5) och lägg i smöret
* Doppa äppelbitarna i kanel och socker
* Stek dem långsamt tills de är gyllenbruna
* Rulla ihop skinkan och lägg äpplet ovanpå

/Husmor

1 kommentar:

Nellie - Sockertussen sa...

Hej!
Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!

Kom gärna förbi och var med och tävla =)

Kram
/Nellie

http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen