måndag 19 december 2011

Lucka 19: Ägghalvor med rökt böcklingröra


Sanning att säga har jag svårt för de där ägghalvorna med en klick färdig majonäs och en räka som man alltid får på julborden. Därför gjorde jag den här varianten med en röra på rökt böckling förra året. Den blev succé.

Ägghalvor med röra på rökt böckling
Ingredienser för 10 halvor
5 ekoägg
2 rökta böcklingar
En kruka gräslök
1 dl creme fraiche
1 msk dijon
1 citron

Gör så här:
* Koka upp vatten, sänk försiktigt ned äggen med en sked
* Koka äggen till hårdkokt (10 min)
* Rensa böcklingen och mosa köttet lätt med en gaffel
* Pressa över citron
* Klipp ned gräslök och blanda allt med creme fraiche och dijon 
* Spola äggen under kallt vatten, lossa skalen (under rinnande kallt vatten)
* Låt äggen kallna
* Skär äggen i två delar
* Skeda upp röran på äggen

/Husmor

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen