söndag 4 december 2011

Lucka 4: Till glöggfesten - snabb cognacspaté med inlagda fikon

Perfekt godsak att servera till glögg! Olika patéer är perfekt tilltugg och passar faktiskt fint till glöggsmakerna (russin och fikon etc med lite julkryddiga, söta smaker är ju en klassiker till patén även utan jul).
Ingredienser:
* 1 pkt bakad riktig leverpastej alternativt en ankleverpastej om du vill lyxa till det
* 2 msk cognac
* 1/2 dl grädde
* 2 dl torkade fikon
* 1 msk honung
* 1 msk socker
* 1 msk balsamico, vällagrad
* 2 msk portvin
* 1 tsk kanel, malen
* Torra salta kex

Gör så här:
* Lägg fikon i en fin glasburk med honung, socker, balsamico, portvin och kanel. Låt stå en stund i kylen
* Låt pastejen bli rumsvarm och rör ut den med cognac och grädde
* Bred smeten på kex (som inte smakar så mycket i sig själva exempelvis water crackers)

/Husmor


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen