tisdag 6 december 2011

Lucka 6: Vit chokladtryffel med passionsfrukt


I avdelningen julgodis är detta en riktig godbit, både för glöggfest, jul och nyår. Den blir lite lös på grund av passionens syra och den vita chokladen, men håll den kall till servering och ge gästerna en liten assiett och fin dessertsked (gärna i silver som du putsat enligt mitt recept helt utan kemikalier) till! Njutning i världsklass.

Ingredienser
1,5 dl ekologisk grädde
2 msk ekologiskt smör
2 passionsfrukter
300 gram vit choklad
1 msk konjak

Gör så här:
* Koka smör och grädde
* Ta av från värmen, rör i chokladen tills den är smält
* Gröp ur passionen, sila i sil och häll i fruktmoset (drick med fördel den goda juicen! Laddad med antioxidanter)
* Häll i konjak och rör om
* Låt stå i kylen i fyra timmar
* Ta fram och rulla till bollar, gärna med kökshandskar
* Pudra över florsocker, förvara i kylen tills servering!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen