Januariskörd: Husmor Lisas berömda skörbjuggsört!

Helt galet - örtskörd i landet idag! Skördade mitt fynd, en gammal nordisk bortglömd örtkrydda som heter skörbjuggsört (i mitten). Den har en hög C-vitaminhalt och odlades förr för att undvika skörbjugg. Den är otroligt god, lite åt oreganohållet men tydligare. Leif Mannerström tyckte den var mycket god!

Skördade också fyra fina små savoykålshuvuden som stått sig i senaste dagarnas kyla. Timjanbusken står sig också bra ett tag till, jag täcker alla örtland med löv så står de skyddade - och på våren hackar jag ner löven till fantastisk jordförbättring! Använd löven, kratta inte bort dem!

Rosmarin står i köksfönstret över vintern, den vill inte stå ute i kylan. Men i år är det nog snudd på att även den klarar att stå ute.
Recept skapat på dessa januariskörds-ingredienser kommer snart!

/Husmor

Kommentarer