Viltkorv, kålrot & rotselleri stuvade med äppelcider och dijon, fräst savoykål och örtgremoulata

Ingredienser, 4 pers
4 viltkorvar
1 litet huvud savoykål
1/2 huvud kålrot
1/2 rotselleri
1 burk creme fraiche
1 msk grovkornig senap
2 dl äppelcider eller öl
2 kvistar var av timjan, rosmarin och oregano
Skalet från 1/2 citron
2 ggr 1 tsk äppelcidervinäger
vitpeppar, örtkrydda
3+1 msk olivolja
Gör så här:
* Sätt en järnpanna, gärna grillpanna, på medelvärme och låt den bli varm. Stek korven länge på låg värme tills den får en vacker yta (det behövs inget fett i pannan om man steker så här)
* Skär under tiden rotfrukterna i smala skivor. Skär sedan avlånga rektanglar
* Koka rotfrukterna i äppelcider cirka 5 minuter tills vätskan är nästan borta
* Häll i creme fraiche och rör konstant tills det löst sig. Rör i senapen
* Repa kryddorna från stammen och kör med handmixer med olivolja, 1 tsk äppelcidervinäger. Smaka av med salt och riv i citronskal.
* Fräs savoykålen snabbt i varm panna med olivolja och häll över äppelcidervinäger.
Lägg upp på vacker tallrik, lägg rotfrukterna bredvid och ringla gremoulatan över!
Kommentarer