fredag 2 mars 2012

Lunchserien - vitpepprad bacon med honungsglaserade rotfrukter och hyvlad vit caprin

En förvånansvärt snabb och välsmakande lunch baserat på rotfrukter, som ju egentligen är de enda grönsakerna som just nu är i säsong, och några skivor fin tjock bacon (leta efter den lite grövre sorten). Jag fräste allt i samma panna (använd helst en gammaldags gjutjärnspanna som du hittar på loppis). Honungen gav rätten den lilla extra sötman. Jag hade en jämtländsk vit caprin att hyvla över, det går bra med pecorino eller manchego om du inte får tag på svensk. Gotländska morötter med röd kant gör rätten extra fin!

Husmorsfavoriten vitpeppar passar fint i den här rätten! Perfekt för oss hemmajobbare.

Ingredienser, en person:
3-4 skivor tjockt bacon
1 morot
3 cm rotselleri
1 tsk timjan
1 msk olivolja
Vitpeppar och örtsalt
2 msk fin närproducerad honung
En persiljekvist
Några skivor vit caprin

Gör så här;
* Skiva moroten och skär rotsellerin i större bitar
* Värm upp pannan till medelhög värme
* Lägg i bacon på ena halvan och rotfrukterna på den andra. Ringla olivolja över rotfrukterna. Vitpeppra från kvarn. Låt steka sakta till önskad färg (ca 15 min) och rör om då och då.
* Efter en liten stund, sleva över honung och strö över timjan på rotfrukterna. Rör om.
* Salta efter smak
* Lägg upp på tallrik och hyvla osten över de varma rotfrukterna

/Husmor

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen