Lunchserien - vitpepprad bacon med honungsglaserade rotfrukter och hyvlad vit caprin

Husmorsfavoriten vitpeppar passar fint i den här rätten! Perfekt för oss hemmajobbare.
Ingredienser, en person:
3-4 skivor tjockt bacon
1 morot
3 cm rotselleri
1 tsk timjan
1 msk olivolja
Vitpeppar och örtsalt
2 msk fin närproducerad honung
En persiljekvist
Några skivor vit caprin
Gör så här;
* Skiva moroten och skär rotsellerin i större bitar
* Värm upp pannan till medelhög värme
* Lägg i bacon på ena halvan och rotfrukterna på den andra. Ringla olivolja över rotfrukterna. Vitpeppra från kvarn. Låt steka sakta till önskad färg (ca 15 min) och rör om då och då.
* Efter en liten stund, sleva över honung och strö över timjan på rotfrukterna. Rör om.
* Salta efter smak
* Lägg upp på tallrik och hyvla osten över de varma rotfrukterna
/Husmor
Kommentarer