Ny serie: Att laga mat på två kvadrat - Husmor Lisa startar catering hemma hos
Efter två års slit och idogt planerande expanderar jag nu Husmorsbloggen till att bli matverksamhet. Husmor Lisas populära inläggningar, hemodlade produkter och festliga, närproducerade rätter ska gå att beställas live. Du kan också gå Husmor Lisas kurser i matlagning och odling. För detta ändamål bygger jag något så ovanligt som ett cateringkök "Hemma hos Lisa" med havsutsikt här ute på Resarö. Jag gör min favoritsysselsättning sedan barnsben till yrke! Utmaningen är att göra en 45-årig husmor som lagat mat hela livet till kock. Hoppas ni hänger med på resan!
Compact cooking i Lisas två kvadrats-kök |
Första rätten ut blev den här. Det blir inte plats till fler än två kastruller så då får tillbehören vara allt i ett. Fick prova Scans nya engelska korv, Gloucester, med smak av äpple, salvia och cayenne. Blev inspirerad av en äkta fransk päroncider som jag köpte på min favorit-deli, Vasastans ost. Kokte majrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv.
Recept: Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & grädde
Ingredienser, 4 pers:
Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande
2 majrovor
1 gul paprika
1 gul lök
2 dl päroncider
Recept: Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & grädde
Ingredienser, 4 pers:
Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande
2 majrovor
1 gul paprika
1 gul lök
2 dl päroncider
1 dl grädde
Vitpeppar från kvarn
Örtsalt
Ev kokt potatis
Gör så här:
* Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min
* Skriva lök, paprika och majrova
* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg
* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter
* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt
* Koka ett par minuter till
* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydrater
Lev väl
Vitpeppar från kvarn
Örtsalt
Ev kokt potatis
Gör så här:
* Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min
* Skriva lök, paprika och majrova
* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg
* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter
* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt
* Koka ett par minuter till
* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydrater
Lev väl
/Husmor
Kommentarer