Ny serie: Att laga mat på två kvadrat - Husmor Lisa startar catering hemma hos

Efter två års slit och idogt planerande expanderar jag nu Husmorsbloggen till att bli matverksamhet. Husmor Lisas populära inläggningarhemodlade produkter och festliga, närproducerade rätter ska gå att beställas live. Du kan också gå Husmor Lisas kurser i matlagning och odling. För detta ändamål bygger jag något så ovanligt som ett cateringkök "Hemma hos Lisa" med havsutsikt här ute på Resarö. Jag gör min favoritsysselsättning sedan barnsben till yrke! Utmaningen är att göra en 45-årig husmor som lagat mat hela livet till kock. Hoppas ni hänger med på resan!
Compact cooking i Lisas två kvadrats-kök

Under byggtiden krävs dock att jag tränger ihop mig på två små kvadrat... det är en pina men utmaningen här på bloggen närmaste två månaderna blir compact cooking. ICA:s grillwork-shop för bloggare häromkvällen kom ytterst lägligt och det kommer bli en del recept från den framöver. Grillen tar ju inte plats inomhus. Jag har två kokplattor och ett par skåp, en liten vask och inte mycket mer. En festlig fördel är dock att vi äter i den vackra matsalen varje dag!
Första rätten ut blev den här. Det blir inte plats till fler än två kastruller så då får tillbehören vara allt i ett. Fick prova Scans nya engelska korv, Gloucester, med smak av äpple, salvia och cayenne. Blev inspirerad av en äkta fransk päroncider som jag köpte på min favorit-deli, Vasastans ost. Kokte majrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv.

Recept: Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & grädde

Ingredienser, 4 pers:
Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande
2 majrovor
1 gul paprika
1 gul lök
2 dl päroncider
1 dl grädde
Vitpeppar från kvarn
Örtsalt
Ev kokt potatis

Gör så här:
* Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min
* Skriva lök, paprika och majrova
* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg
* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter
* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt
* Koka ett par minuter till
* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydrater

Lev väl


/Husmor





Kommentarer

Vad kul! Lycka till i din kommande satsning! Det kommer att gå kanon, du är så himla duktig och har helt rätt "tänk" runt det här med mat!
Tack, Mats för fina ord! Detsamma. Lisa