Nya numret av Isabellas: Gröna och rosa påskägghalvor med ärtskott och tomat
Nu är nya numret av Isabellas ute i handeln och där finns Husmor Lisas receptspalt med under Smått och gott. I det här numret har jag utvecklat ett recept på gröna och rosa ägghalvor som är hyfsat enkla att göra och blir så festligt snygga på påskbordet! Tipsar också om att så ärtskott. Du kan också lära dig göra egen mandelmassa. Isabellas är en underbar tidning, kan verkligen rekommenderas.
Så ärtskott för den riktiga vårkänslan
Är du lite vårtrött? Då behöver kroppen förmodligen kalcium-magnesium som förloras vid stress och mörker. Så ärtskott - de har hög halt av de här nyttigheterna. Varje år skördar jag mängder av sockerärtor och de som blir över torkar jag och sår nu i februari/mars. På några dagar har jag nyttiga, underbara gröna ärtskott! Så i krukor med vanlig krukväxtjord.
3 ekologiska ägg
1,5 dl vispgrädde
En näve ärtskott
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk parmesan
1 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver
1 tsk sherry
10 strån gräslök
Svartpeppar, örtsalt
Så ärtskott för den riktiga vårkänslan
Är du lite vårtrött? Då behöver kroppen förmodligen kalcium-magnesium som förloras vid stress och mörker. Så ärtskott - de har hög halt av de här nyttigheterna. Varje år skördar jag mängder av sockerärtor och de som blir över torkar jag och sår nu i februari/mars. På några dagar har jag nyttiga, underbara gröna ärtskott! Så i krukor med vanlig krukväxtjord.
Husmor älskar påsken, och med
kokt äggula, vispgrädde och ärtskott gör du snabbt de här vackra äggen till
påskbordet! En fröjd för både gom och öga.
GRÖNA & ROSA PÅSKA-ÄGG på ärtskott och
tomat
Ingredienser till 6 pers:3 ekologiska ägg
1,5 dl vispgrädde
En näve ärtskott
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk parmesan
1 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver
1 tsk sherry
10 strån gräslök
Svartpeppar, örtsalt
Gör så här:
* Koka upp
vatten, lägg i äggen försiktigt med sked och koka exakt 7 minuter.
* Spola under
kallt vatten, skala äggen och skär dem försiktigt i halvor. Ta ut äggulan med
en tesked och fördela i två skålar. Mosa äggulan med gaffel.
* Klipp av
stammen längst ned på skotten och lägg i en skål med parmesan, olivolja och
vinäger, kör med handmixer tills det är en röra. Rör ned långsamt i hälften av
äggulan.
* Mosa resten
av gulan med sherry, chilipulver och tomatpuré (hit kan du förbereda före)
* Precis vid
servering, smaka av båda med salt och peppar, vispa grädden och blanda ned i
respektive röra för att få en fluffig konsistens. Klipp ned gräslök i den röda
röran. Fyll på i ägghalvorna (det blir sås över, gott på påskbordet). Servera
med citronklyftor och ärtskott.
Vintips: Det sägs att vin inte går till
varken ägg eller sparris men särskilt med den här peppriga såsen till äggen,
fungerar en fransk Sauvignon Blanc utmärkt. Jag rekommenderar ett Pouilly Fumé
från östra Loiredalen: Les Deux Cailloux, nr 2227 för 129 kronor, eller Villa Garros Sauvignon från Bordeaux, nr 4184 för 85
kronor.
Så här ser det ut i mitt fönster nu på våren |
Kommentarer