Premiär: Husmor Lisas rabarbermarmelad och fransk aprikosmarmelad

I helgen levererade jag mina första marmelader och min Resaröketchup till Skafferi Vaxholm. Sålde även marmelader och ostar på pingstpicknicken på Engarn här i Vaxholm där jag ska ha mina grönsaks- och örtodlingar.
Det var en härlig dag och efter hårt jobb tycker jag premiärburkarna blev fina. Marmeladerna är kokta enligt gamla recept och helt utan tillsatser med bara naturliga ingredienser. Både hallon och rabarber är svenska, rabarbern delvis från mitt eget land.

Det finns nu tre sorters Husmor Lisa-marmelad:
Rabarbermarmelad med kardemumma och aningen hallon
(Säsongens första svenska rabarber, passar fint till lite midlare ostar, getost eller hårdost)

Fransk aprikosmarmelad
(Kokt på mjuktorkade aprikoser, passar till blåmögelostar eller andra mycket vällagrade ostar eller bara på baguette som i La France)

Hallonmarmelad med aningen rabarber
(Kokt på fina frysta svenska ekologiska hallon, frukostmarmelad)

Se mer av säsongens marmelader i min webbutik Finaste av Lisa.

Kommentarer

Martina sa…
Vad kul att du gör dina egna marmelader mm och burkarna blev jättefina tycker jag :-)